Άδραξε τη μέρα σου

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Θεατοί εν δράσει...(λίγα λόγια)





Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΤΕΙ Καβάλας "Θεατοί εν δράσει" ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 όταν κάποιοι φοιτητές ανακοίνωσαν την επιθυμία τους για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ και πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κύριο Νίκο Κιούρτη.Σε μια πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρο στο γραφείο διασύνδεσης του ΤΕΙ ο κύριος Κιούρτης πρότεινε στην ηθοποιό και θεατρολόγο κυρία Κάλλη Πρεπόνη να αναλάβει την διδασκαλία της νεοσύστατης ομάδας.Το πρώτο ζήτημα που προέκυψε ήταν ο χώρος των συναντήσεων - η στέγη της ομάδας - αφού θα έπρεπε να είναι σε μια τοποθεσία προσιτή απ' όλους. Την λύση ήρθε να δώσει η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας η οποία βρίσκεται πάνω απ' τον δημοτικό κήπο στο κέντρο της πόλης.Έχοντας λύσει το θέμα της στέγασης, το δεύτερο θέμα που προέκυψε ήταν το όνομα της ομάδας. Μετά από ομόφωνη απόφαση το όνομα αυτών έγινε "Θεατοί...εν δράσει".
Αποκορύφωμα της δουλειάς του εργαστηρίου ήταν η επιτυχημένη παράσταση "Ατρείδες εν συντομία" η οποία παρουσιάστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αλλά και στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Πανεπιστημιάδας Θεάτρου τον περασμένο Μάιο.
Υπεύθυνη-καθηγήτρια του εργαστηρίου είναι η ηθοποιός και θεατρολόγος Κάλλη Πρεπόνη. Υπο την καθοδήγησή της οι φοιτητές μυούνται στις βασικές αρχές του θεάτρου: σε τεχνικές αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, στην ιστορία τέχνης, στη σκηνική μάχη ενώ επίσης παρακολουθούν και σεμινάρια θεάτρου από γνωστούς ηθοποιούς και γενικότερα ανθρώπους της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φέτος η θεατρική ομάδα κατάφερε να ανεβάσει με απόλυτη επιτυχία το θεατρικό έργο του Albert Gurney, "η Τραπεζαρία".
Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείται να απευθυνθείται στην παρακάτω διεύθυνση:http://www.facebook.com/group.php?gid=57210693983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου